Foto: Begeer BV

Zwem4daagse is weer een spetterend feest

Ook dit jaar wordt de Zwem4daagse door het hele land in allerlei zwembaden georganiseerd. Dit unieke zwemspektakel wordt al sinds 1970 op touw gezet en is nog altijd het grootste zwemevenement van Nederland.
Tijdens de Zwem4daagse, die wordt georganiseerd met ondersteuning van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), is het de bedoeling dat er vier dagen achter elkaar baantjes wordt gezwommen of een survival parcours wordt afgelegd. Om er een compleet feest van te maken worden er vaak activiteiten omheen georganiseerd.

Een mooie beloning

Uiteraard ligt er voor de deelnemers na het harde werk een beloning klaar, namelijk een officiële Zwem4daagse medaille. Deze onderscheiding, geheel geproduceerd door Koninklijke Begeer BV, wordt vervaardigd uit messing; een legering van koper en zink. Na het persen wordt deze ‘contour gesneden’ en wordt een gaatje geprikt zodat er een oogje ontstaat waar het lint aan kan worden bevestigd. Na het verwijderen van alle bramen worden de medailles afgewerkt.

Aantal deelnames

De medaille kan goudkleurig of zilverkleurig worden afgewerkt, dat is afhankelijk van het aantal Zwem4daagse-deelnames. Ook heeft de medaille een afwijkende vorm of een ingelakt cijfer bij een hoger aantal deelnames. Uiteindelijk komt er een laag beschermende vernis op en worden de medailles verpakt voor de KNZB.

Link voor meer info: https://www.zwem4daagse.nl