Foto: Begeer BV

Koninklijke Begeer BV maakt onderscheidingen voor Oorlogsgravenstichting

In Nederland worden op 4 mei alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog herdacht. Het gaat om militairen en burgers die om het leven kwamen tijdens vredesoperaties of oorlogssituaties. De Oorlogsgravenstichting speelt een belangrijke rol bij het herdenken van de slachtoffers.

In totaal telt Nederland 180.000 oorlogsslachtoffers die allemaal een eigen verhaal hebben. De Oorlogsgravenstichting vindt het belangrijk dat de herinnering aan deze mensen levend blijft en tekent de verhalen op om ze vervolgens op de website te publiceren. Daarnaast onderhoudt de stichting namens de Nederlandse overheid wereldwijd 50.000 Nederlandse oorlogsgraven.

Medewerkers spelen belangrijke rol

Over de hele wereld zijn zowel vaste medewerkers als vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Er is een enorm relatienetwerk van mensen die geweldig werk verzetten voor de slachtoffers en hun nabestaanden. De medewerkers van de stichting verdienen het om de juiste waardering te krijgen. De stichting heeft daarom de beschikking over onderscheidingen in goud en zilver en daarnaast legmedailles om al de emotionele momenten in een tastbare herinnering om te zetten.

Gouden erespelden

Koninklijke Begeer BV verzorgt de onderscheidingen die de Oorlogsgravenstichting uitreikt. Denk bijvoorbeeld aan de gouden erespelden, die zijn vervaardigd uit massief goud. Het materiaal wordt eerst op de juiste dikte gewalst, waarna er kleine plaatjes van worden geknipt en de afbeelding erop wordt geperst. Ze worden vervolgens met de hand uitgezaagd, gevijld en van een echt gouden speld voorzien. Tijdens de ‘finishing touch’ wordt er wat extra glans aangebracht, rood-wit-blauwe verf aangebracht en volgt er nog een vernislaag. Hierna zijn ze klaar voor de uitreiking.

Link voor meer info: https://oorlogsgravenstichting.nl