Foto: Begeer BV

Ruim 34.000 mensen lopen Rode Kruis Bloesemtocht

Een recordaantal deelnemers van 34.524 heeft op zaterdag 13 april in de Betuwe de 27e Rode Kruis Bloesemtocht gelopen. De wandelaars die al vroeg op pad gingen kregen wel iets heel bijzonders voorgeschoteld. Veel bloesems waren vanwege de lage temperaturen namelijk nog bevroren, wat prachtige plaatjes opleverde.

De fruitbomen worden door de telers met water besproeid omdat de bevriezing zorgt voor bescherming tegen de koude temperaturen. Deze editie van de wandeltocht liet met de enorm lage temperaturen maar weer eens zien dat april altijd doet wat hij wil. Ondanks de kou was het volop genieten voor de wandelaars, die niet met lege handen naar huis gingen.

Medailles

De wandelaars die voor het eerst deelnamen aan de Rode Kruis Bloesemtocht werden beloond met een zogeheten startmedaille. Deelnemers die voor de tweede keer actief waren, kregen een pin met de afbeelding van een bloesem en het cijfer 2, die kan worden bevestigd op het rode draaglint van de medaille. Voor mensen die voor de derde of vierde keer deelnamen, lag er een pin klaar met ook daarop het bijbehorende cijfer.

Appels en pruimen

Als er voor de vijfde, tiende, vijftiende, twintigste of zelfs vijfentwintigste keer wordt deelgenomen, wordt er opnieuw een medaille uitgereikt. Bij de tussenliggende keren ontvangt de deelnemer een pin met een peer, appel, pruim, aardbei of kersen. Welke er wordt uitgereikt is afhankelijk van het aantal keren dat de wandelaar heeft deelgenomen. Koninklijke Begeer BV heeft het ontwerp en de productie met veel plezier op zich genomen.

Meer info: https://rodekruisbloesemtocht.nl