Foto: Begeer BV

Vier dagen wandelen door prachtige natuur

Op dinsdag 9 juli is het weer zover. Dan verzamelen duizenden wandelaars zich bij het complex van voetbalvereniging Victoria Boys in Apeldoorn om deel te nemen aan de 4Daagse van Apeldoorn. Een wandelevenement voor de liefhebber van korte en wat langere afstanden.

In 2019 wordt alweer de 66e editie van het evenement georganiseerd. De eerste editie vond plaats in 1954, toen er 463 deelnemers te porren waren voor het wandelen door de prachtige natuur. Ondertussen is het evenement uitgegroeid tot een deelnemersveld van een kleine 3.000 wandelaars.

Wandelgebied normaal niet toegankelijk

De 4Daagse van Apeldoorn is een bijzonder wandelfestijn en wordt door veel wandelaars ook wel gezien als de mooiste 4Daagse van ons land, omdat de natuurwandelingen veelal door gebieden gaan die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Dit geeft een extra glans aan dit evenement.

Veel afstanden, mooie medailles

Het leuke aan de 4Daagse van Apeldoorn is dat er een grote diversiteit is aan afstanden. Zo kan een deelnemer zich inschrijven voor de 12, 20, 30, 40 en 50 kilometer per dag. Er is dus voor ieder wat wils.

Als de wandelaars de tocht uitlopen, kunnen ze rekenen op een prachtige medaille die is geproduceerd door Koninklijke Begeer BV. Voor de mensen die al eerder aan de de tocht deelnamen, is er een speciale medaille beschikbaar die het aantal deelnames weergeeft. De medaille is dan in het brons, zilver of goud en heeft een in kleur gelakt cijfer.

Link voor meer info: https://www.4daagseapeldoorn.nl