Koninklijke Begeer levert prestigieuze Koning Willem I Prijs.

Op maandagavond 23 mei is in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, de Koning Willem I prijs uitgereikt door de voorzitter en president van de Nederlandse Bank, de heer Klaas Knot. De prijs, een fraai bronzen beeld van Koning Willem I te paard is gemaakt en geleverd door Koninklijke Begeer uit Zeist.

Het bronzen beeld komt terecht in Eindhoven. Chipfabrikant NXP is door het bestuur onder erevoorzitterschap van Koningin Máxima tot winnaar gekozen in de categorie Grootbedrijf.

De Koning Willem I Prijs in de categorie MKB ging naar Maan Group uit Raalte. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap ging naar het duurzame jeansbedrijf MUD Jeans uit Amsterdam.

De Koning Willem I Prijs is de prestigieuste ondernemingsprijs van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, een MKB-onderneming en aan een onderneming met een scherpe focus op Duurzaam Ondernemerschap. De jury van de Koning Willem I Prijs bestaat uit vooraanstaande ondernemers en deskundigen uit het Nederlands bedrijfsleven.

Sinds 1958 benadrukt de Koning Willem I Stichting het belang van (veer)krachtig ondernemerschap. Als er ooit een periode was in de recente geschiedenis waarin dit belangrijk was om te doen, dan is dat in deze periode waarin ons land terugveert uit de economische malaise als gevolg van de Coronapandemie.

De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

‘Voor Koninklijke Begeer is het een eer en groot genoegen dat we deze prijs mogen leveren’ zegt Wido van der Hoorn, directeur van Koninklijke Begeer. ‘Het bronzen beeld wordt door onze eigen mensen gemaakt en geleverd. Ik hoop dat NXP uit Eindhoven regelmatig met trots naar het beeld zal kijken’.

Wil je meer weten over de Koning Willem I stichting? Kijk dan even op de website: https://www.kw1prijs.nl/. Ben je zelf op zoek naar awards, prijzen, onderscheidingen of eremedailles? Kijk dan op de productenpagina van onze website: https://begeer.nl/producten