Foto: Gemeente De Bilt

Koninklijke Begeer BV past ambtsketen burgemeester De Bilt aan

Voor de gemeente De Bilt is een speciale opdracht uitgevoerd door Koninklijke Begeer BV. De ambtsketen van de burgemeester is aangepast en er is een speciale bodebus vervaardigd voor de bodes.

Sinds medio 2017 is Sjoerd Potters burgemeester van gemeente De Bilt. Onlangs is zijn ambtsketen naar wens aangepast. Volgens koninklijk besluit is de keten van massief zilver en dient elke gemeente over een exemplaar te beschikken. De burgervader kan vol trots deze nieuwe ambtsketen dragen.

Nieuwe bodebus

Bovendien wilde de gemeente de bodes weer de gewenste herkenbaarheid geven en is besloten om ze uit te rusten met een duidelijk onderscheidingsteken. Dit gebeurt in de vorm van een zogeheten bodebus. Vroeger was dit een lederen tas met daarop een zilveren wapen van de betreffende overheidsinstantie, maar tegenwoordig is het voornamelijk een versiering op de kostuums van de bodes.

Het proces

Koninklijke Begeer BV heeft eerst een nieuwe persmatrijs gemaakt om het zilver in de juiste vorm te persen. Vervolgens is het met de hand uitgezaagd en zijn de randen handmatig glad geschuurd. Daarna werden de oogjes voor montage gesoldeerd en met de borstel gepolijst. Om het af te maken is het lint met de hand geconfectioneerd en zijn de onderdelen erop genaaid.

Uiteindelijk zijn ze ‘in het geheim’ afgeleverd bij het gemeentehuis. De gemeente is erg tevreden met het resultaat.

Meer info: https://debilt.nl