8 november 2018 Foto: Berenloop

De Berenloop 2018: mooie winnaars, lekker zonnetje en fraaie medailles

In het weekend van 3 en 4 november werd alweer voor de 22e keer de Berenloop op Terschelling gelopen. Er werd op vijf verschillende fronten om de prijzen gestreden: de jeugdafstanden, 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon en hele marathon. De medailles werden voor alle categorieën verzorgd door Koninklijke Begeer BV.

De Berenloop is één van de grootste atletiekevenementen van Nederland. Dat komt omdat er veel mensen afkomen op de hardloopfestiviteit, die voor het eerst werd georganiseerd op 26 oktober 1997. De deelnemers en het publiek van dit jaar vielen met hun neus in de boter, want het eiland werd in het weekend overgoten met zon en de temperaturen waren daarmee aangenaam.

Marathon

De marathon werd op zondag 4 november gelopen. Op het Terschellingse parcours, dat door de schitterende natuur loopt, moest titelverdediger Riekele Kobes uit Heerenveen zijn meerdere erkennen in de Sappermeerse Jan Stuursma, die de afstand won in een tijd van 2 uur, 34 minuten en 46 seconden. Bij de dames was het Marjan Oostinga uit Eelde die er met de hoofdprijs vandoor ging. Zij had 2 uur, 58 minuten en 50 seconden nodig om het fraaie parcours af te werken.

Medailles

Als gezegd werden de medailles van alle afstanden vervaardigd door Koninklijke Begeer BV. Deze zijn uiterst zorgvuldig gemaakt in de fabriek. Als ‘finishing touch’ zijn ze door de lakafdeling ingekleurd en voorzien van een beschermlaag van epoxyhars. Hierdoor is de kwaliteit en de glans van de medailles gewaarborgd en kunnen de medaillewinnaars nog extra lang nagenieten van hun prestatie.