4 oktober 2018 Foto: Geuzendag

Koninklijke Begeer BV verzorgt medailles Geuzenloop Zoetermeer

Op zondag 30 september heeft de jaarlijkse Geuzenloop Zoetermeer onder grote belangstelling plaatsgevonden. Road Runners Zoetermeer organiseerde dit jaar voor de 16e keer het evenement en Koninklijke Begeer BV heeft voor de zestiende keer de medailles gemaakt, voor alle afstanden van de hardloopwedstrijd.

De Geuzenloop is onderdeel van de Zoetermeerse Geuzendag. Deelnemers konden zich inschrijven voor de 5, 10 en 21,1 kilometer (halve marathon). De Atletiekunie heeft de parkoersen van de Geuzenloop gecertificeerd.

Zestiende keer

Ook dit jaar kwam er weer een record aantal deelnemers en bezoekers op de 16e editie af. Het werd omlijst door onder meer horeca, muziek/entertainment, ook op het parcours, en diverse stands van sponsoren. Ook voor de kinderen waren diverse activiteiten georganiseerd. De opbrengst van de wedstrijd komt ook dit jaar weer ten goede aan de Stichting Happy.

Met mooie medailles op het podium

De lopers die bij de eerste drie in hun categorie eindigden, pronkten op het podium met een bos bloemen, een cheque en een mooie medaille die is vervaardigd door Koninklijke Begeer BV. Tijdens de Geuzenloop werden de deelnemers en het publiek in de gelegenheid gesteld in de fotokiosken met hun favoriete Global Goals 2030 en met de medaille op de foto te gaan.

Productieproces medaille

De medailles zijn uit een 3 mm dikke plak messing geperst en met speciaal gereedschap uit gestanst, ontbraamd en voorzien van een mooie glanslaag. De bijbehorende linten werden speciaal voor de geuzenloop geconfectioneerd.